Digitaalisen infrastruktuurin energiahaasteet tulevaisuudessa

DCD Energy Smart –datakeskusseminaari Tukholmassa 1.-2.4. kW-set Oy osallistui Tukholmassa 1.-2.4. järjestettyyn DCD Energy Smart –datakeskusseminaariin Finnish Data Center Forumin järjestämällä yhteisellä näyttelyosastolla. Mukana samalla osastolla olivat myös AutoDC-hankkeen kumppanimme rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijakonserni Granlund Oy ja tiedonsiirtotuotteiden toimittaja Orbis Oy.

Tapahtuma on suunnattu energia-alalla ja digitaalisen infrastruktuurin alalla toimiville ihmisille. Mukana oli yli 400 alan johtavaa päätöksentekijää, kuten yleiseurooppalaiset palvelinkeskustoimijat, pohjoismaiset virtuaalijärjestelmien ja pilvipalveluiden tarjoajat, laitevalmistajat, teknologian kehittäjät sekä julkisen sektorin ja energia-alan edustajat.

 

Seminaarin esiintyjät edustivat laajasti yhteiskunnan eri osa-alueita. Tukholman pormestari Anna König Jerlmyr muistutti datacentereiden kasvavasta merkityksestä Pohjolassa ja Greenpeacen informaatioteknologia-asiantuntija Gary Cook korosti puheenvuorossaan kestävän ja uusiutuvan energian hyödyntämistä tulevaisuudessa.

Yhden mielenkiintoisimmista puheenvuoroista piti konesalipäällikkö Ari Kurvi kertoessaan Yandexin palvelinkeskuksen merkityksestä Mäntsälän lämmöntuottajana. Tällä hetkellä Yandex täyttää noin puolet Mäntsälän energiayhtiön Nivoksen kaukolämpötarpeesta. Mäntsälään houkutellaankin uusia lämmön käyttäjiä kuten logistiikkakeskuksia.

kW-set osallistui nyt ensimmäistä kertaa DCD Energy Smart –seminaariin ja kokemukset olivat pelkästään myönteisiä. Tilaisuus loi oivan tilaisuuden tutustua tulevaisuuden näkymiin ja luoda kontakteja energia-alan eri toimijoihin.