Hollolan sotekeskus

Hollolan uusi Sote-keskus turvataan merikonttiin rakennetulla varavoimalla

Loppuvuodesta 2021 Hollolaan valmistui täysin uusi Sote-keskus, joka tarjoaa laajat perustason sosiaali- ja terveyspalvelut alueen asukkaille. Terveyskeskuksen toiminnan edellytyksenä on luotettava varavoimakone, joka toteutettiin kohteeseen Kuusitunturi Lahden ja kW-setin toimesta. Mikäli sähköverkoissa tapahtuu jotain odottamatonta, varavoiman avulla kriittisiä järjestelmiä voidaan pitää yllä kaikissa olosuhteissa.

“kW-set on toiminut kumppaninamme vasta valmistuneessa Hollolan Sote-keskuksessa. Kyseessä on iso uudiskohde, joka työllisti meitä kokonaisuudessaan noin vuoden ajan. Terveyskeskuksen toiminnan turvaamiseksi kW-set suunnitteli kohteeseen sopivan varavoimakoneen ja toimitti sen aikataulussa. Varavoimakoneen suunnittelussa otettiin hienosti huomioon kohteen erityisvaatimukset. Teemme yhteistyötä kW-setin kanssa muissakin kohteissa, kuten Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja aiemmin myös Palvelutalo Jalmarissa”, kertoo projektinjohtajana Kuusitunturilla työskentelevä Lauri Koskinen.

Varavoimalla turvataan koko terveyskeskuksen toiminta kriittisellä hetkellä

Hollolan uuden Sote-keskuksen varavoimakoneella varmistetaan koko terveyskeskuksen toiminta myös mahdollisten sähkökatkojen aikana. Uudiskohteen vaatimusten mukaisesti varavoimakone on teholtaan 400 kW, minkä lisäksi koneessa on myös 1500 litraa suuri polttoainesäiliö. Kohteen varavoimakone toteutettiin 20 jalkaiseen merikonttiin, mikä ratkaisuna mahdollisti tehokkaan äänenvaimennuksen ja ilmanvaihdon. Laurin mukaan kW-setin suunnittelema ratkaisu vastasi Hollolan Sote-keskuksen tarpeisiin erinomaisesti.

“Päädyimme hankkimaan varavoimakoneen kW-setiltä, koska meidän oli helppo luottaa heidän osaamiseen kotimaisena toimijana. kW-setin asiantuntijat toteuttivat varavoimakoneen vahvalla ammattitaidolla, mikä vapautti meidän resurssimme muihin asioihin projektin aikana. Suunnitteluvaiheessa kävimme  yhdessä läpi 3D-mallinnuksia sekä ratkoimme toteutukseen liittyviä haasteita, minkä ansiosta lopputulos oli  erittäin onnistunut”, Lauri kuvailee.

Molemminpuolinen ymmärrys onnistuneen yhteistyön perustana

Asiantunteva kumppani on ehdoton edellytys varavoiman toteutukselle, koska sillä turvataan terveyskeskuksen järjestelmien toiminta kriittisissä tilanteissa. Laurin mukaan vaativassa projektissa oli helppo turvautua kW-settiin, sillä taustalla oli vaivattomasti sujunut yhteistyö moninaisissa kohteissa. Onnistuneen kumppanuuden avaintekijöinä ovat tiivis vuorovaikutus sekä molemminpuolinen ymmärrys.

“kW-setin asiantuntijat ovat helposti lähestyttäviä ja yhteistyö heidän kanssaan on sujunut kaikissa projekteissa mallikkaasti. Olen voinut olla heihin yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä ja olen myös aina saanut heiltä nopeasti tarvitsemaani tukea. kW-setin ansiosta voimme huoletta keskittyä omaan ydinosaamiseemme, minkä lisäksi yhteistyö heidän kanssaan on aina myös hauskaa”, Lauri kiittelee.