Muuntamohuollot

Varavoimakone tuottaa sähköt muuntamojen huolto- ja vikatilanteissa

Sähkömuuntamojen huollot onnistuvat helposti ja luotettavasti omalla tai kW-setiltä vuokratulla varavoimakoneella. Sama ratkaisu pelastaa myös muuntamorikon sattuessa.

Kiinteistöjen ja teollisuusalueiden sähkömuuntamot vaativat säännöllistä huoltoa. Huollon ajaksi sähköt katkaistaan koko kiinteistöstä, ja sähkö tuotetaan omalla tai kW-setiltä vuokratulla varavoimakoneella eli dieselgeneraattorilla. Sama ratkaisu toimii muuntamorikon sattuessa.

– Vuokrattavaa kalustoa on meillä kattavasti, joten väliaikaisen varavoimakoneen toimitusaika on nopea, lupaa vuokrauksen myyntipäällikkö Jarkko Hietaoja. Varavoimakonetoimitus sisältää kaiken tarvittavan, kuten liitäntäkaapelit ja lisäpolttoainesäiliöt. Tyypillisesti katkollinen muuntamohuolto vie päivän tai kaksi. – Meiltä saa tarvittaessa myös käytön aikaisen valvonnan ja päivystyksen.

Käyttövalmis varavoimakone suoraan kohteeseen

Kun muuntamohuolto suunnitellaan etukäteen, käyttövalmis, testattu ja tankattu varavoimakone toimitetaan sovittuna aikana sovittuun paikkaan. – Koteloitu varavoimakone on kompakti ja siisti kokonaisuus, jonka asennus onnistuu sähköurakoitsijalta asiantuntijoidemme avustuksella, Hietaoja sanoo. Asennuksen jälkeen kohteessa tarvitaan vain sähköinen käyttöönotto.

Jos kW-set vastaa varavoimakaluston kuljetuksesta, käyttövalmis varavoimakone nostetaan nosturilla suoraan paikoilleen. Asiakkaan tarvitsee vain varmistaa etukäteen varavoimakoneelle riittävän kantava kytkentäpaikka. – Tavallinen asfaltoitu piha toimii oikein hyvin, ja yksi varavoimakone tarvitsee noin reilun 10 neliön kokoisen alueen.

kW-set käyttää joustavia liitäntäkaapeleita, joiden vetäminen onnistuu helposti hankaliinkin paikkoihin. – Kumikaapelien standardikoot ovat 25, 50 ja 100 metriä, mikä riittää kaikenlaisissa kiinteistöissä.

Katkoton muuntamohuolto varmistaa kriittiset toiminnot

Muuntamohuolto voidaan toteuttaa myös katkottomana eli tahdistettuna. Keskeytyksetön sähköntuotanto varmistetaan silloin automaattitahdistuslaitteistolla. Etuna on, ettei huoltoa tarvitse ajoittaa yöhön, viikonloppuun tai muuhun toiminnan kannalta hiljaiseen ajankohtaan.

– Kriittisten toimintojen muuntamohuollot voidaan toteuttaa katkottomina ihan normaalina työaikana, mikä parantaa työturvallisuutta ja säästää kustannuksia, Hietaoja toteaa. Katkoton ratkaisu estää virta- ja jännitepiikit sekä pienentää inhimillisten erehdysten riskiä. – Koska kyse on erikoislaitteistosta, oma käyttöönottajamme on paikan päällä varmistamassa, että katkoton huolto toteutuu, kuten on suunniteltu.

muuntamohuolto

OTA YHTEYTTÄ

020 741 5642
vuokraus@kwset.fi

JARKKO HIETAOJA
myyntipäällikkö / vuokraus
040 754 8120
jarkko.hietaoja@kwset.fi

Lue lisää varavoimakoneiden vuokrauksesta!