Dieselgeneraattorit pelastavat kovimmankin talven

Dieselgeneraattorit pelastavat kovimmankin talven!

Sähkön hintojen ennustetaan nousevan ensi talvena ennätyskorkealle. Dieselgeneraattoreilla sähköä voidaan tuottaa varmasti ja sähköverkkoa edullisemmin vaikka koko pakkaskauden ajan.

Varavoima – se edullisempi vaihtoehto

Dieselgeneraattoreihin on totuttu turvautumaan sähkökatkojen ja kulutushuippujen aikana. Ensi talvena sähkön hintojen ennustetaan kuitenkin nousevan ennätyskorkeiksi ja pysyvän huippulukemissa niin pitkään, että dieselgeneraattorit tarjoavat edullisemman vaihtoehdon myös pidempiaikaisessa käytössä. Kaikki tarvittava sähkö voidaan tuottaa varavoimakoneella.

Milloin varavoiman käyttö on edullisempi vaihtoehto? Dieselgeneraattori kuluttaa noin 0,25-0,3 l/kWh polttoainetta. Esimerkiksi kahden euron polttoaineen litrahinnalla dieselgeneraattorin tuottama sähkö maksaa 0,5€/kWh (0,25l/kWh x 2€/l = 0,5 €/kWh). Sivun alla olevasta graafista näet reaaliaikaisen pörssisähkön tämänhetkisen hinnan. Pörssisähkön hinnan ollessa yli dieselgeneraattorin tuottaman sähkönhinnan, on sähkön tuottaminen edullisempaa dieselgeneraattorilla.

Sähköntuotto omalla varavoimakoneella

Sähköä voidaan tuottaa vaivattomasti asiakkaan olemassa olevalla varavoimakoneella ja säästää näin energiakuluissa aina, kun sähköä tuotetaan dieselgeneraattorilla sähköverkon sijaan. Autamme arvioimaan jatkuvan käytön kannattavuutta ja tuemme kaikissa käytännön asioissa.

Dieselgeneraattorin jatkuva käyttö vaikuttaa lähinnä polttoaineen kulutukseen, joten etukäteen kannattaa huolehtia dieselin saatavuudesta ja varastoinnista. Kun käyttötunteja tulee enemmän, myös huoltoja tarvitaan useammin. Huolto on paikallaan noin 400 tunnin eli reilun kahden viikon välein. Huollon kustannukset jäävät kuitenkin pieniksi: vain murto-osaan polttoainekustannuksista.

Vuokrakone kannattaa tilata nyt!

Aina dieselgeneraattoria ei tarvitse ostaa omaksi. Meillä on laaja oma vuokrakalusto ja erinomaiset yhteydet kansainvälisiin varavoimakonetoimittajiin. Hoidamme käyttövalmiin varavoimakoneen paikan päälle avaimet käteen -palveluna kaikkialle Suomeen. Palvelumme kattaa myös kaluston huollot ja toiminnan varmistamisen käytön aikana.

Kysyntä on nyt poikkeuksellisen suurta, joten vuokrakaluston tilaamista ei kannata viivyttää pakkasille asti. Ennakoi ja tilaa dieselgeneraattori nyt!

Lue myös YLE:n uutinen asiaan liittyvästä artikkelista. YLE kävi jututtamassa meitä sähkön tekemisestä dieselgeneraattoreilla.

Reaaliaikainen pörssisähkön hinta