Meyer Turku Oy

Telakalla jättiristeilijöiden moottoreiden testaukset suoritetaan käyttämällä keinokuormaa

Taustat

Meyer Turku Oy on suomalainen telakka, jonka laivanrakennusperinteet ulottuvat 1700-luvulle lähtien. Telakalla valmistuu vuoden 2019 aikana suurin risteilijä kymmeneen vuoteen 377-metrinen loistoristeilijä Costa Smeralda. Jättiristeilijöiden konetehot ovat kymmeniä megawatteja ja vastaavat teholuokaltaan voimalaitoksia. Suurien teholuokkien vuoksi moottorit toimivat korkeilla 11kV jännitteillä ja vaativat lukuisia testauksia ennen kuin meriajoja voidaan toteuttaa. Nämä testit suoritetaan rannassa käyttämällä keinokuormaa.

Haaste

Telakka tarvitsee vaihtelevaa kymmenien megawattien suuruista keinokuormaa, joka on moottorien testaajien saumattomassa käytössä. Meyer Turku Oy:n alihankintaosuus on yli 80 prosenttia ja edellyttää toimijoiltaan hyviä yhteistyötaitoja. Testauksien keinokuorma toteutetaan myös alihankintana vuokraamalla testausten ajaksi suuren kokoluokan kuormitusvastuksia ja erityisosaamista.

Ratkaisuna yhteistyö kW-set Oy:n kanssa

kW-set Oy on ollut vuokrattavan keinokuorman toimittajana Meyer Turku Oy:lle vuodesta 2014 lähtien. Costa Smeralda on seitsemäs risteilijä, jonka moottoreiden testauksissa käytetään kW-setin toimittamia ja asentamia kuormitusvastuksia. Toiminnalle on tuonut jatkuvuutta kW-setin teknillinen erityisosaaminen, yhteistyötaidot ja joustavuus alati muuttuvien aikataulujen kanssa. kW-set Oy toimii yhteistyössä englantilaisen Crestchic Loadbanks Ltd:n kanssa.

”Monivuotinen yhteistyömme kW-setin kanssa on sujunut hyvin ja tulee jatkumaan uusien risteilijöiden kanssa”

Mika Ylinentalo,
Electrical Commissioning Manager,
Meyer Turku Oy

Meyer Turku Oy

Turussa sijaitseva telakka, joka on keskittynyt rakentamaan risteilijöitä, autolauttoja ja muita erityisaluksia.

  • Turun telakka on perustettu vuonna 1737.
  • Telakan on omistanut vuodesta 2014 alkaen saksalainen Meyerin perhe.
  • Työntekijöiden määrä 2205 (2018)
  • Liikevaihto 969,7 M€ (2018)
  • Omistaja Meyerin perhe.
  • Toimitusjohtaja Jan Meyer