Case: Ficolo Oy

Katkeamatonta virransyöttöä palvelinsaleihin jo kymmenen vuotta.

KW-set on ollut Ficolon avainkumppani alusta saakka

Palvelinsali -bisneksessä on tärkeintä, että asiakkaille pystytään takaamaan katkeamatonta palvelua. Vaikka valtakunnan verkkoon tulisi katkos, virransyöttö ei saa katketa missään vaiheessa. KW-setin toimittamien varavoima-järjestelmien avulla Ficolo on pysynyt asiakaslupauksessaan.

Ficolo Oy on 10 vuotta vanha data-center -yritys. Se on Suomen ensimmäinen co-location -yritys, joka tuottaa neljässä konesalissa datacenter-palveluja, hybridipalveluja ja erilaisia tietoliikennepalveluja. Porissa, Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

“KW-set on ollut Ficolon avainkumppani alusta saakka. Kun aloitimme toimintamme Porin Ulvilassa, kW-set toimitti meille sinne kriittiset varavoimalaitteet. Siitä lähtien kW-set on hoitanut Porin konesalin varavoimatuotannon, sen elinkaarihuollot, vuosihuollot ja jatkaa nyt avainkumppanina Helsinki the Air konesalin uudessa rakennuksessa”, kertoo toimitusjohtaja Seppo Ihalainen, Ficolo Oy.

KW-set valittiin Helsinki The Air -konesalin laitetoimittajaksi kilpailutuksen kautta.

“Ratkaiseva tekijä hinnan lisäksi oli aiempi sujuva yhteistyö kanssamme. KW-set oli meille kokonaisuutena paras ratkaisu. Koska kilpailutusprosessin ajan oli hyvä fiilis kW-setin toiminnasta, meille syntyi luottamus yritykseen” kertoo projektinjohtaja Johannes Lähteenmäki.

The Air Konesalissa on uudenlaista solupohjaista teknologiaa, missä on yhdistetty energiatuotanto ja jäähdytyskone. Jokaisessa solussa on oma generaattori, joten oma varasähkö pystytään takaamaan.

“Ostimme kW-setiltä varavoiman toimituksen avaimet käteen -palveluna. Helsingin projektissa oli huolenaiheena laaja kokonaisuus, miten saamme sovitettua kW-setin toimituksen uudenlaiseen kokonaisuuteen. KW-set toimi joustavasti, sillä muutoksiimme aikataulussa suhtauduttiin ymmärtäväisesti. Saimme vietyä projektin maaliin tosi hienosti!”, kertoo Johannes Lähteenmäki.

Toimitusjohtaja Seppo Ihalaisen mielestä yrityksen ei tarvitse olla kaikkien osa-alueiden osaaja, vaikka Ficololla on kykyä suunnitella, rakentaa ja operoida konesaleja itse. “Voin luottaa, että kW-set hallitsee varavoimateknologian puolestamme. Arvostan kW-setin erinomaista asiantuntemusta varavoimakonealueella. Heidän palvelunsa on yrittäjälähtöistä ja heillä on hyvää reagointikykyä.”

Yhteistyö on ollut alusta saakka molemminpuolista. Varavoimakoneiden lisäksi on tehty yhteistyötä jäähdytyslaitteiden vuokrauksessa. KW-set on lainannut Ficololta pieneksi jääneitä jäähdyttimiä. Kun Ficolo on kasvanut yritysostoilla, kW-set on auttanut uusien yksikköjen varavoimajärjestelmien haltuunotossa ja ylläpidossa.

“Ficolon kasvutavoitteet ovat kovat. Tulemme lisäämään soluja Vantaalle ja toivottavasti myös lisäämään konesaleja. Yhteistyö voi jatkua kW-setin kanssa, sillä kaikissa hankinnoissa tarvitsemme varavoimajärjestelmiä. On mielenkiintoista nähdä, miten ala kehittyy, koska vihreys tuo erilaisia vaatimuksia varavoimaankin” sanoo Seppo Ihalainen ja jatkaa:

“Ficolon suosittelee lämpimästi kW-settiä muille toimijoille. Yhteistyömme on sujunut kymmenen vuoden ajan kitkatta. KW-setin asiantuntijat kuuntelevat asiakasta ja ovat teknisesti alansa eksperttejä.”

Haastattelussa Seppo Ihalainen, Ficolo Oy

“Voin luottaa, että kW-set hallitsee varavoimateknologian puolestamme. Arvostan kW-setin erinomaista asiantuntemusta varavoimakonealueella. Heidän palvelunsa on yrittäjälähtöistä ja heillä on hyvää reagointikykyä.”

Seppo Ihalainen
Ficolo Oy
Toimitusjohtaja

Johannes Lähteenmäki, Ficolo Oy, haastattelussa

”KW-set toimi joustavasti, sillä muutoksiimme aikataulussa suhtauduttiin ymmärtäväisesti. Saimme vietyä projektin maaliin tosi hienosti!”

Johannes Lähteenmäki
Ficolo Oy
Projektipäällikkö

Katso asiakastarina varavoimatoteutuksesta

Katso datacenterin esittelyvideo

Projektikuvia