Nurmijärven Sähkö

Nurmijärven Sähkö turvautuu vuokravaravoimaan huoltokatkoissa ja vikatilanteissa

Nurmijärven Sähköverkko Oy:n tehtävänä on siirtää hyvälaatuista sähköä asiakkaille edullisesti kaikissa tilanteissa omalla verkkovastuualueellaan. Sähkönsiirron lisäksi palveluihin kuuluvat sähköliittymät, mittauspalvelut ja sähkötaseiden hallinta.

Nurmijärven Sähköverkko Oy huolehtii myös alueensa sähköverkon suunnittelusta ja rakennuttamisesta ympäristöasiat huomioon ottaen. Olennaisena osana toiminnassa on myös käytön ja kunnossapidon suunnittelu sekä näiden palvelujen hankkiminen. Nurmijärven Sähköverkko Oy on osa Nurmijärven Sähkö -konsernia, jolla on sähkö- ja lämpöasiakkaita lähes 24 000 kpl.

Vuokrakalusto käyttöön nopeasti ja luotettavasti

– Nurmijärven Sähköverkko Oy on ollut kW-setin asiakkaana jo yli kymmenen vuoden ajan. Olemme aina saaneet apua silloin, kun olemme sitä tarvinneet ja joskus sitä tarvitaan nopeastikin. Tämä on ollut tärkeä kriteeri, kun toimittajaa on valittu. Kun muuntamoon tulee vika, on sähkönjakelun kuitenkin jatkuttava mahdollisimman nopeasti, kertoo verkostoteknikko Timo Ukkola Nurmijärven Sähköverkko Oy:stä.

Hyvää palvelua on lupa odottaa ja sitä myös saa

– Vikatilanteiden takia joudumme vuokraamaan varavoimaa onneksi vain silloin tällöin. Mutta on erittäin tärkeää, että voimme luottaa siihen, että sopivaa varavoimaa on nopeasti saatavilla. Muistan, että joitakin vuosia sitten jouduimme muuntajavian vuoksi hälyttämään varavoimaa myöhään illalla. Saimme varavoimalaitteistot saman yön aikana paikalle ja toimintaan. Tämä on yksi pitkän asiakassuhteen eduista – hyvää palvelua on lupa odottaa ja sitä myös saa.

Kunnossapito onnistuu vuokravaravoiman avulla

– Useammin tarvitsemme varavoimaa, kun teemme verkossa sellaisia kunnossapitotöitä, jotka vaativat katkon sähkönjakeluun. Tätä tapahtuu keskimäärin kerran kuukaudessa tai kahdessa. Tällöin puhelinsoitto riittää ja varavoimalaitteet kaapeleineen toimitetaan yleensä tarvetta edeltävänä päivänä sovittuun paikkaan. Yleensä kunnossapitotyöt saadaan tehtyä työpäivän puitteissa, joten päivän vuokra-aika riittää. Vikatilanteissa tietenkin saattaa varavoiman tarve olla pidempi mutta silloinkin enimmillään viikon verran.

Vuokralaitteilla aina riittävä kapasiteetti

– Koska meillä varavoiman tarve on satunnaista ja tilapäistä – ei kannata hankkia omia laitteistoja vaan käyttää vuokralaitteita. kW-setin kalusto on hyvässä kunnossa ja luotettavia – näkee, että niistä on pidetty hyvää huolta. Laajasta tehovalikoimasta löytyy aina sopivan kokoinen ratkaisu eri tarpeisiimme. Esimerkiksi maaseutumuuntajien takana saattaa olla vain muutama talo, jolloin varavoimalaitteiston kapasiteettikin voi olla pienempi. Toisaalta meillä on Nurmijärvellä useita taajamia, joissa saatetaan tarvita vuokrakaluston järeimpiä laitteita.

Kaiken kaikkiaan oma arvioini kW-setistä – hyvin hanskassa, homma toimii sovitusti ja ajallaan, Ukkola kiittää lopuksi.